Projekt

Projekt

Här presenteras HEBA:s aktuella projekt

HEBA:s pågående renoveringsarbeten i våra fastigheter, se Arbete på gång


HEBA bygger ungdomsbostäder i Tullinge

Totalt 155 välplanerade ungdomsbostäder i två byggnader blir klara för inflyttning hösten 2018 på Solskensvägen i Tullinge. För att få hyra ska man vara mellan 18 och 25 år, men man behöver inte flytta när man fyller 26 år. Det är ett bra läge med grönområden och bara cirka 7 minuters gångavstånd till pendeltågsstationen samt 6 minuters cykelavstånd till Södertörns Högskola. På fastighetens naturtomt finns ett utegym. Samtliga lägenheter har tillgång till bredbandsnät. Lägenheterna är utrustade med kombimaskin för tvätt och torktumling samt golvvärme i badrum. Det kommer också att finnas garage- och parkeringsplatser att hyra. Fastigheten kommer att miljöcertifieras som en Miljöbyggnad Silver. Inom kort kommer man att kunna anmäla intresse.   


HEBA bygger nytt i Huddinge

HEBA förvärvar ett bostadsprojekt av Skanska Hyresbostäder i Flemingsbergsdalen i Huddinge. Fastigheten ligger invid pendeltågstationen i Flemingsberg. Affären inkluderar uppförande av fyra hyreshus med 184 lägenheter om 1-4 rok och 86 garageplatser och 1.500 kvm lokalarea. HEBA investerar totalt 430 miljoner kronor i projektet.
Byggstarten började i januari 2015 och inflyttning sker i etapper under hösten 2016 och våren 2017.
Huddinge är en kommun med stark tillväxt. Goda allmänna kommunikationer tillsammans med de satsningar som görs i området bidrar till att Flemingsbergsdalen kommer att bli ett mycket attraktivt bostadsområde.

Första spikslaget togs den 11 augusti 2015.
Lennart Karlsson, Vd HEBA Fastighets AB tar tillsammans med
Daniel Dronjak-Nordqvist kommunstyrelsens ordförande i Huddinge och
Richard Hultin Vd Skanska Hyresbostäder AB det första spikslaget.
 


HEBA utvecklar Aktiva Hus i Norra Djurgårdsstaden

Läs mer om Aktiva hus

HEBA medverkar i ett samarbete med Fortum, Ericsson, ABB och Electrolux rörande utveckling av smarta elnät. Samarbetet ska leda till energieffektiva och energiaktiva fastigheter i ett framtida elnät med Norra Djurgårdsstaden som testområde. Projektet omfattar bl.a. smarta vitvaror som utnyttjar elnätet när det är som fördelaktigast för hyresgästens ekonomi eller när det är som mest miljövänligt.
HEBA kommer att producera egen elenergi på fastigheten genom solceller på taken. Den ska täcka en del av elbehovet för hissar. fläktar och allmänbelysning.
Efter två år kommer man göra en utvärdering av de tekniska lösningarnas funktion och hur hyresgästerna upplever tekniken.


Världsklassavtal

Avtalet är en avsiktsförklaring om ett samarbete mellan HEBA Fastighets AB och Stockholms Stad för att utveckla Norra Djurgårdsstaden till en miljöstadsdel i världsklass.


 

Renovering kv. Pennvässaren 2 i Vällingby

HEBA har tecknat avtal med M3 Bygg AB att på totalentreprenad genomföra renoveringen av kv. Pennvässaren 2 omfattande 92 lägenheter. Arbetena påbörjades i april 2016 och planeras vara klara till juni 2017. Projektet delas in i 5 etapper och första etappen blir klar för inflyttning i augusti i år.

Nya badrum och kök, golv, tapter samt nya detaljer