Midsommarkransen

Hebas fastigheter i Midsommarkransen

Heba äger 3 fastigheter med totalt 98 lägenheter. Byggnadsår 1942-44 med renoveringar i slutet av 80-talet. Hebas tillträdesår var 2000.

Kommunikationer

Midsommarkransen har två tunnelbanestationer som heter Midsommarkransen och Telefonplan och trafikeras av den röda linjen. Hebas tre fastigheter ligger nära tunnelbanestationen Midsommarkransen. Avståndet till station Slussen är 4.6 km. Det är inte längre än 3 km från Hornstull på Södermalm.

Service

Midsommarkransen är en av Stockholms äldsta förorter. Den äldre bebyggelsen här är kvartersbebyggelse enligt tysk modell. Området ger en småstadskänsla med kvarterskrogar och små kaféer. I Midsommarkransens centrum finns livsmedelsaffärer, bank och närpolisstation. I Liljeholmens centrum, en station från Midsommarkransen finns en stort köpcentrum med 90 butiker samt arbetsförmedling, försäkringskassa, vårdcentral och barnavårdscentral. Västbergaskolan har låg-mellan-och högstadium. Till Brännkyrka gymnasium tar det ca 5 minuter att gå. Det finns även en parklek och en stor idrottshall i området.