Heba bygger i charmiga Västertorp

I linje med Stockholms mål att bygga fler bostäder förtätar Heba den charmiga stadsdelen Västertorp i Hägersten med 48 lägenheter i projektet Skridskon. Lägenheterna är fördelade på två byggnader som elegant smälter in i den omgivande bebyggelsen. Bygget planeras starta under hösten 2024.

Läget är mycket bra i Västertorp nära det lilla centrumet och tunnelbanan med bara 15 minuters resa in till city. Materialvalen i lägenheter och entréer kommer hålla hög kvalitet. För att säkerställa våra högt uppsatta miljömål kommer byggnaderna att Svanenmärkas, Här blir det trivsamt att bo.

– Skridskon kommer innehålla allt Heba står för. Det blir ett boende vi kan vara stolta över: attraktivt läge, hög kvalitet i material och trivsamma lägenheter. Dessutom kommer bygget ske med målsättningen att minimera klimatpåverkan. Vi räknar med att ha en entreprenör klar till sommarn och sedan börja bygga under hösten, säger Henrik Fernström chef fastighetsutveckling på Heba.

Projektet omfattar även parkeringsplatser och en inbjudande gård.

Illustrationsplan för Hebas projekt Skridskon i Västertorp, Hägersten

Moderna och hållbara hus

När vi utformat husen har vi strävat efter att skapa moderna, hållbara och driftsäkra byggnader som vi kan förvalta i decennier framöver.  Arkitekturen är smakfull och framtagen av Joliark för att skapa en modern men diskret och försiktig inpassning i naturmarken mellan den tidstypiska 1940-talsbebyggelsen. Till vår hjälp med projektledning och projektering anlitar vi Toofab.

Illustrationsplan för Hebas projekt Skridskon i Västertorp Illustrationsplan för Hebas projekt Skridskon i Västertorp, Hägersten.

Fakta Skridskon

  • Antal hyreslägenheter: 48

  • Adress: Störtloppsvägen, Hägersten

  • Byggstart: preliminärt hösten 2024

  • Inflyttning: preliminärt 2026-2027