1

Teckna hemförsäkring

2

Ändra folkbokföringsadress

3

Ladda ner Boendeappen

4

Kvittera ut nycklar

Fixa hemförsäkring

Den här är viktig! Oavsett boendeform är hemförsäkringen viktig att ha på plats och gällande från den dagen du flyttar in. Är olyckan framme så får du nämligen ingen ersättning om du inte har en hemförsäkring på plats. 

En hemförsäkring täcker bland annat brand, vattenskada och stöld. Detaljer kring just den försäkring du väljer hittar du via ditt försäkringsbolag. 

Tips!

Om möjligt – förvara inte värdefulla saker i ditt förråd då det ökar risken för att någon skulle vilja bryta sig in i det. 

Hebas ungdomsbostäder i Hökarängen

Ändra folkbokföringen 

Det finns flera bra anledningar till att folkbokföra dig på din nya adress – och att göra det i tid. Till exempel så att du får betala rätt skatt, har möjlighet att söka eventuella bidrag och att du registreras vid en röstlokal i närheten av din nya adress. Både dina rättigheter och skyldigheter är kopplade till din folkbokförda adress, och i värsta fall kan du bli bötfälld för folkbokföringsbrott om du står skriven på en adress där du inte bor. Kort sagt: det här är viktigt! 

Du ändrar din folkbokföringsadress hos Skatteverket

Tips!

Du behöver inte vänta tills du flyttat in utan kan registrera din flytt i god tid innan du får tillträde till ditt nya boende. 

Ladda ner boendeappen

Boendeappen kan du ladda ner så fort du skrivit under hyresavtalet. Här kan du ta del av erbjudanden för grön el och försäkring. När du väl flyttat in kan du här också boka tvättstuga, betala hyresavier och ta del av information från oss direkt i mobilen.

Boendeappen Avy laddar du ner via Appstore eller Google Play.

Hebas boendeapp

På inflyttningsdagen

Dags att hämta nycklarna

På inflyttningsdagen kvitterar du ut nycklarna från din fastighetstekniker enligt överenskommelse.