Heba är huvudsponsor till Laxsläppet, Stockholms stads utsättning av lax och öring  Stockholms vatten
Heba i samhället

2024-03-18

Heba huvudsponsor för Laxsläppet - ett säkert vårtecken närmar sig

Laxsläppet är ett säkert vårtecken som startade redan på 1970-talet. Måndag 13 maj 2024 är det dags igen, då släpps 130 000 lax- och öringungar ut i Stockholms ström nedanför Kungliga Operan. Heba är sedan i fjol huvudsponsor för Stockholms stads utsättning av lax och öring i Stockholms vatten.

Laxsläppet är Stockholms stads utsättning av lax och öring i olika vattendrag i Stockholmsregionen. Intresset brukar vara stort med åskådare som står längs kajerna för att se fiskarna släppas ut i Strömmen.

– Evenemanget är ett uppskattat inslag i Stockholmsvåren och har ett kärt ändamål, att behålla den biologiska mångfalden och dessutom bidra till friluftsmöjligheter som fiske. Det faller in under vårt samhällsansvar som fastighetsägare. Heba har varit en del av Laxsläppet sedan 2013 och som huvudsponsor är vi glada över att kunna bidra till att utsättningen fortsätter även framöver, säger Patrik Emanuelsson vd Heba Fastighets AB.

– Fiskarna i Stockholm behöver uppmärksammas och det finns få sätt som är bättre än att låta tusentals lax och öringar få simma fritt ut i Stockholms ström. Utsättningarna säkrar friska rovfiskbestånd i skärgården. Att de utplanterade fiskarna återvänder år efter år skapar en biologisk mångfald i stadens vatten och ger unika fiskemöjligheter. Dessutom har utsättningen en viktigt pedagogisk roll när barn och vuxna får uppleva laxfiskar mitt i vår huvudstad, säger Oliver Karlöf fiskbiolog Stockholms stads idrottsförvaltning.

Heba är huvudsponsor för Laxsläppet

Om utsättningen av lax och öring 2024

  • I Stockholms ström äger utsättningen rum måndag 13 maj kl 13, på kajen nedanför Kungliga Operan.

Dela artikeln med en vän eller ditt nätverk