Hebas fastighet Rådsbacken i Huddinge
Nya bostäder

2024-03-01

Nu är hela Rådsbacken i nyskick

Vi är stolta och glada över att våra tio hus i fastigheten Rådsbacken i Huddinge nu är renoverade till nyskick. I februari ägde slutbesiktningen rum av det sista huset och i mars flyttar hyresgästerna in.

Fem år har det tagit att renovera de 385 lägenheterna i husen, som bland annat fått nya avloppsstammar, energibesparande ventilation och värmesystem, nya ytskikt. Fem års produktionstid är halva tiden jämfört med den ursprungliga tidplanen som var planerad till tio år.

– Vi har lyckats tack vare att vi renoverat flera hus parallellt, vilket är en enorm utmaning eftersom vi evakuerat hyresgästerna. Vi har erbjudit hyresgästerna att kunna flytta till ett annat permanentboende inom området, i stället för att evakueras tillfälligt. Det har gjort att vi fått fler tomma lägenheter att stoppa in i renoveringsplanen. Vi har också haft ett fint samarbete med vår entreprenör Husab under hela processen, säger Henrik Fernström chef för fastighetsutveckling på Heba.

Hyresgästerna nöjda med vårt jobb

Efter renovering och inflyttning i varje hus ha vi låtit hyresgästerna svara på nöjdkundundersökningar (NKI) i respektive hus. Och hyresgästerna är nöjda både med hur vi genomfört arbetet och slutresultatet i lägenheterna. Ombyggnadsindex är generellt höga, med toppresultatet 94,4. Det är vi väldigt både nöjda och stolta över.

– Jag vill rikta ett tack till alla som varit inblandade i renoveringen. Vi har sett fina insatser från medarbetare och Husab. Och våra hyresgäster har varit både förstående och tillmötesgående under hela processen. När vi nu är klara i Rådsbacken återstår bara 98 lägenheter i vårt renoveringsprogram. När de 98 lägenheterna är klara, är hela vårt bestånd modernt, säger Patrik Emanuelsson vd på Heba.

Om fastigheten Rådsbacken 12 i Huddinge

  • 385 hyreslägenheter fördelade på 10 hus, ca 40 lägenheter per hus
  • Renoverat: 2020-2024
  • Byggår: 1957-1972
  • Heba ägare sedan: 2002
  • Vid renoveringen har vi tillskapat fem nya lägenheter och en ny lokal
  • Boa: 24 061 kvm

Dela artikeln med en vän eller ditt nätverk

Relaterade artiklar