Heba installerar elbilsladdning vid alla parkeringsplatser
Hållbarhet Klimatsmart

2023-11-15

2030 ska Hebas alla p-platser ha elbilsladdning

Heba fattade i fjol beslut om att alla parkeringsplatser i bolagets bestånd ska erbjuda laddningsmöjlighet för elbil senast 2030. I november 2023 har vi installerat 191 laddare av totalt 1 040 på bolagets parkeringsplatser och arbetet går vidare. OKQ8 utför installationen av laddboxar och administrationen kopplad till laddningen.

– Att Heba tillgodoser möjligheten att kunna ladda sin elbil är en självklarhet. Vi vill göra vad vi kan för att underlätta för våra hyresgäster att leva miljövänligt och bidra till minskad klimatpåverkan. Vi agerar utifrån övertygelsen att alla vill bidra till en minskad klimatpåverkan, säger Patrik Emanuelsson vd på Heba Fastighets AB.

I inledningen av vår utbyggnad ger vi i första hand våra egna hyresgäster möjligheten att kunna ladda elbilen. Det går bra att hyra en parkeringsplats utan att bo hos oss. Framöver ser vi oss som en del i ett laddkretslopp där vi ska kunna erbjuda publik laddning.

Vi har valt att samarbeta med OKQ8 som är en erfaren aktör på marknaden och med engagemang för omställningen till fler elbilar i samhället. Med en etablerad och kunnig samarbetspartner är vi trygga med att vi ger våra hyresgäster god kvalitet och användarvänlighet.

Prognosen är att vi i Sverige år 2030 kör 2,5 miljoner elbilar, idag är antalet 300 000. Efterfrågan på parkeringsplatser med laddningsmöjlighet är stor redan idag hos Heba. Kommande åren kommer vi utöka antalet platser med laddningsmöjlighet successivt. År 2030 ska Hebas alla parkeringsplatser ha laddningsmöjlighet.

Sedan många år drivs Hebas alla servicebilar med el. 

Heba är nominerade till Laddguldet

Vi är glada över att vårt arbete med elbilsladdning uppmärksammas. Heba är nominerade till Laddguldet 2023 – ett pris som delas ut till en samhällsaktör som tagit konkreta initiativ i omställningen till en fossilfri fordonsflotta. 

Dela artikeln med en vän eller ditt nätverk

Relaterade artiklar