Heba i samhället Klimatsmart

2022-09-19

Heba plockar skräp för Håll Sverige Rent

Hela Heba gav sig ut och plockade skräp. Det är Hebas bidrag till Håll Sverige Rent-dagen i september. För Heba är det viktigt med välskötta gårdar. Det grundar för trivsel och trygghet.

En fredag mitt i september var hela Heba ut och plockade skräp vid några av fastigheterna. Det är Hebas bidrag till Håll Sverige Rent-dagen 2022. För Heba är det viktigt med välskötta gårdar. Det grundar för trivsel och trygghet. 

– Att gå ut och plocka skräp tillsammans är bra på flera sätt. Vi tror på att engagemang smittar och är glada över att bidra till något större som gynnar oss alla, säger Sanna Göthlin hållbarhetschef på Heba.

Håll Sverige Rent samlar hela Sverige, gammal som ung, för att stoppa skräpet från att skada djur och natur. Det spelar ingen roll var det slängs, skräp på land blir skräp i havet och skräp i staden drabbar också naturen och djuren. Dessutom: skräp föder skräp. På en redan skräpig plats är risken mycket större att vi lämnar kvar våra engångsmuggar, plastpåsar och glasspapper. 

Håll Sverige Rent-dagen är en del av World Cleanup Day. Den 17 september går människor över hela världen ut och plockar skräp samtidigt. 

Dela artikeln med en vän eller ditt nätverk

Relaterade artiklar