Heba i samhället

2022-08-12

Heba stöttar Brommapojkarnas damlag

I månadsskiftet juli/augusti åkte Brommapojkarnas damlag i fotboll på sitt första träningsläger någonsin, tack vare Hebas insats som sponsorpartner. Med sponsringen vill Heba bidra till jämlikhet.

I månadsskiftet juli/augusti åkte Brommapojkarnas damlag i fotboll på sitt första träningsläger någonsin. Lägret kunde förverkligas genom Hebas insats som sponsorpartner. Med sponsringen av damlaget vill Heba bidra till jämlikhet.

– För Heba är det viktigt att tjejer och killar får samma förutsättningar. Att stötta damfotbollen, som inte har samma ekonomiska möjligheter som herrfotboll ännu, känns betydelsefullt, säger Patrik Emanuelsson vd på Heba.

Damfotbollen i Brommapojkarna växte fram på 1970-talet. Idag har klubben 5 000 aktiva varav 1 000 är flickor. Brommapojkarnas damlag spelar i Damallsvenskan, Sveriges högsta division i fotboll för damer. Premiärlägret ägde rum i Mora och samlade hela laget efter några veckors sommaruppehåll.

Hur var då responsen från damlaget?

– Det är första gången under mina sex år i BP som vi åker på träningsläger. Det ger oss en bra möjlighet att svetsa ihop gruppen inför höstens elva ”finaler”, säger Marcelo Fernández huvudtränare för Brommapojkarnas damlag.

Lagkapten Mathilda Johansson Prakt fyller i:
– Det var ett bra läger för oss att få inför höstsäsongen och dessutom att få spela en match där. Det var roligt att samla ihop gänget igen och umgås med alla efter det långa uppehållet. Nu är vi taggade för höstens matcher.

Anfallare Tempest-Marie Norlin:
– Träningslägret betydde en hel del, speciellt att vi kunde vara tillsammans efter uppehållet och ”catch up” lite. För mig som spelare betyder det såklart mycket att vi kan vara tillsammans, göra roliga aktiviteter och bara vara.
– Stort tack till Heba som gjorde det möjligt för oss att åka iväg tillsammans.

Viktig ungdomsklubb

Brommapojkarna är också en stor ungdomsförening. Satsningar på ungdomar är viktiga för både sporten och samhället. Att stötta en förening med stort engagemang för ungdomar känns även det rätt för Heba.

Mer om Brommapojkarna

• Klubben Brommapojkarna grundades 1942 i kvarteren runt Brommaplan.
• 1954 startade ungdomssektionen. Idag har klubben 265 ungdomslag i seriespel. Sett till antal lag i seriespel är det Europas största fotbollsklubb.
• Hemmaarena är Grimsta IP i Vällingby.

Dela artikeln med en vän eller ditt nätverk

Relaterade artiklar